Zuid Afrika was te gek! Op 1 december was het World Aids Day. Overal in de wereld staat met dan even stil bij alle HIV/Aids slachtoffers en bij de helden die de strijd voeren tegen dit virus. Het ‘Africa Aids center for HIV/AIDS Management‘ van de Stellenbosch University is ook zo’n held. Naast educatie voeren zij ook preventie programma’s uit in Zuid Afrika d.m.v. muziek en theater in sloppenwijken.

Ieder jaar organiseert het Africa Centre een gala concert in Kaapstad om de mensen en organisaties die de strijd aangaan met de AIDS problematiek in het zonnetje te zetten. Een orkest en diverse artiesten uit Zuid Afrika, mijn man en ik mochten de avond muzikaal invullen. En dat was super! Foto’s zijn er nog niet, maar zodra die binnen zijn zet ik ze in mijn volgende blog. Wel heb ik een foto van ons samen met Aartsbisschop Desmond Tutu 🙂 Een wereldberoemde man die Nobelprijs winnaar is en ongelooflijk goed werk heeft verricht en nog steeds verricht onder de bevolking in Zuid Afrika. Het was dan ook een onwijs grote eer met hem op de foto te mogen. (Lees meer…)