Het weekend is weer aangebroken! Voor velen een tijd van ontspanning en even niet werken maar voor mij juist het tegenovergestelde 🙂

Ook dit weekend zit weer lekker vol. Zaterdag middag mag ik optreden op de Opkikkerdag in Centerparcs Eemhof in Zeewolde. Ik heb dit al twee keer eerder gedaan maar iedere keer blijft het weer bijzonder. Stichting Opkikker heeft als doel een dag te organiseren vol entertainment en activiteiten voor kinderen die ernstig en/of chronisch ziek zijn. Een bijzonder initiatief voor bijzondere kinderen. Je zal maar langdurig in het ziekenhuis zitten en altijd geconfronteerd worden met pijn en ziekte. Op deze dag kunnen zij en ook hun families even ontspannen. En als je dan die blije koppies ziet, soms zonder haar of met buisjes, dan raakt dat me…zo jong en dan al zoveel leed meegemaakt. Wat ben ik dan blij met al die mensen die hun tijd willen investeren om deze kinderen een dag gelukkig te maken.

Vanuit Zeewolde gaan we meteen door naar Lelystad. Want in Lelystad vind het jaarlijkse Sea Bottom Jazz festival plaats. En naast Boris, Charlene, Lisa Lois en Big Black & Beautiful (BBB) mag ik ook een optreden verzorgen. Samen met het Cor Bakker kwartet (Cor Bakker is de vaste pianist van Paul de Leeuw) zal ik een aantal nummers spelen, beetje jazz en soul. Totaal anders dan de muziekstijl die ik met mijn eerste Nederlandstalige single wil laten horen maar zeker niet minder leuk. Ik ben namelijk gek op uitstapjes naar andere muziekstijlen! Er is zoveeeeel muziek. En er valt nog zoveel te ontdekken. Tot mijn zestiende kende ik alleen maar klassieke muziek en musicals. Ik leerde op zangles stukken van Mozart, Handel en Mendelssohn en zong liedjes uit The sound of music, Porgy en Bess, Les Miserable, Jentle, Wicked, The Lion King e.a. Ik kon dat blijven doen maar ik was te nieuwsgierig naar wat er nog meer voor muziek was. En dus besloot ik om op jazz zangles te gaan. Een nieuwe wereld ging voor me open…een wereld van improvisatie en optreden met bandjes.

A.s. zondag belooft ook veel leuks. Ik ga voor het eerst de muziekstijl ‘Crosspop’ horen… Crosspop is onlangs geïntroduceerd door Hind en te horen op haar nieuwe album. Zondag wordt haar eerste Crosspop Jamm sessie gehouden in Amsterdam en ze heeft mij gevraagd een van de artiesten te zijn op die avond, leuk he 🙂

Check voor de locatie en kaartjes: http://www.hind.nl/nl/

Een fijn en hopelijk zonnig weekend toegewenst!

Liefs,

Sharon