Wat heb ik mijn man gemist zeg…sjonge :-p Het was voor ons de eerste keer na ons trouwen dat we ‘lange tijd’ van elkaar gescheiden waren. En wat was dat vreemd zeg. Je bent zo gewend naast elkaar wakker te worden en thuis te komen en elkaar elke dag te zien, dat het heel vreemd aanvoelt wanneer dat er ineens niet meer is. Zo kon ik de eerste nacht alleen niet slapen en miste ik het om bijzondere momenten met hem te delen. En bijzondere momenten waren er zeker de afgelopen week!

Niet alleen is Zuid Afrika een prachtig land en heb ik zeker genoten van het heerlijke klimaat 🙂 ook de groep mensen die ik heb leren kennen waren super. Zo mocht ik o.a. Jorijke en Henk leren kennen. Een gezellig, warm en positief ingesteld jong stel dat ondanks een tragedie dat hun leven voor altijd heeft veranderd met volle teugen van het leven genieten. Hun verhaal heeft ons naar Richard’s Bay gebracht. En de uitzending hiervan is op 2 en 9 mei op Nederland 2. Zeker het kijken waard!

Naast Jorijke en Henk heb ik ook leuke tijden gehad met Henk Pool (songwriter en pianist) en Jan-Peter Beijersbergen (gitarist), Gerald Troost (zanger) & vrouw en de camera crew. Het op het strand opnemen van de liedjes die speciaal voor Jorijke en Henk geschreven zijn was voor mij het hoogtepunt. Moet je voorstellen: een podium met daarop een vleugel, twee zangers en een gitarist en een Afrikaans koor. En dan liedjes zingen met op de achtergrond het ruizen van de zee…..zo mooi..zo mooi. Ik ben heel benieuwd hoe de beelden uiteindelijk worden!

De afgelopen jaren ben ik nu al twee keer in Zuid Afrika geweest en telkens als ik terugkwam naar Holland werd mij altijd gevraagd of ik op safari was geweest. Wel, nu eindelijk! En wat was dat te gek! Het voelde aan alsof ik ‘in’ Discovery Channel’ rondliep hahahaha. Zo bijzonder om Giraffen, Gnoes, Impala’s en zelfs een Mestkever in het echt te zien. Die laatste is trouwens groter dan je denkt. Mestkevers  maken bollen mest en rollen die naar een ondergrondse tunnel. Mestkevers kunnen wel 250 keer per dag hun eigen lichaamsgewicht aan poep begraven. En dat zag ik! Zo’n klein beestje rolde een bol die vijf keer zo groot was als hemzelf met zijn achterpoten over de weg. Af en toe ging hij op de bol staan om te kijken waar de zon was en dan rolde hij weer verder. Door de zon te volgen komt hij in zachte grond, zo vertelde onze safari leider. Wat ik jammer vond is dat we geen Olifant hebben gezien. Een van de verschillen tussen een dierentuin en een Wild-Life park is dat zo’n park immens groot is. Het kan dus ook voorkomen dat je bijna geen dieren tegenkomt op de route die wordt gereden….mmm…daar gaat je 100 eu. hahaha Ach ja, de natuur is ook prachtig. Dus wat ‘zien’ doe je zeker.

Nu terug in ons heerlijke Holland (dat is geen grapje hihi) wacht het huishouden op mij en later deze week een fotoshoot. Mijn lieve man heeft werkelijk alles gelaten zoals het is :-p

Tot snel!

Liefs,

Sharon

p.s. Voor meer foto’s check mijn facebook: http://www.facebook.com/sharonkips