Om 10.00u stapte ik op de fiets en ging ik met twee tassen met daarin een kleine subwoofer en twee boxjes, een mini-mengtafel en een microfoon op weg naar het eerste verzorgings-/verpleeghuis. Zelfs de harde wind en dikke regendruppels konden me niet tegenhouden want vandaag zou ik gaan fietsen en zingen voor War Child!

Vlak voor ik arriveerde ontmoette ik mijn schoonzusje, want zij zou de tour gaan vastleggen op video en camera. Beiden doorweekt stapten we rond half 11 binnen bij Zorgcentrum Parkzicht, onze eerste locatie van de zes. Een groep van ongeveer 25 ouderen zat op ons te wachten. Na kennis te hebben gemaakt met de leiding gingen we snel opbouwen, inpluggen en toen we de microfoon hadden getest kon het feest beginnen! Tijdens mijn introductie praatje kreeg ik te horen dat ik niet te verstaan was, dus ging het volume van de microfoon op tien, ik was even vergeten dat sommige oudere mensen niet zo’n goed gehoor hebben 🙂

Na het zingen van Leun op Mij (Ruth Jacott), At last (Etta James) en Loving you (Minnie Riperton) gingen we op weg naar locatie 2: het Anton Pieckhofje. Dit is een gesloten inrichting voor dementerende ouderen. En wat een lieve mensen zijn dat, en soms ook grappig 🙂 Zo herhaalde een van de bewoonsters tijdens het zingen van ‘Leun op mij’ mijn woorden. Bv: Ik zong: ‘Als het lijkt alsof niemand naar je kijkt.’ Dan zei zij: ‘Huh?? Niemand naar je kijkt?? Waarom dan?? Helaas zagen we ook de andere kant van dementie…We werden gevraagd ook even het kamertje van een vrouw te bezoeken die niet uit bed kan. Zij verkeerde in een vergevorderd stadium van dementie en kon niet meer praten etc. Ze houdt van muziek werd ons verteld dus besloot ik een liedje voor haar te zingen. En dat was heftig zeg…ze kreeg tranen in haar ogen en begon te roepen ‘Wat mooi! Wat mooi! Wat mooi! Nou, toen slikte ik wel wat traantjes weg.

Van daaruit gingen we naar Zorggroep Reinalda, ‘De Roos’ waar ik tijdens de bingo mocht zingen. En nog op de foto ging met wat fans 🙂 Een kwartiertje later stonden we in het Reinalda huis, waar er een heus podium en geluidsinstallatie klaarstond. Dit kwam omdat zanger/entertainer Peter Dons (www.peterdons.nl) ging optreden. Ik mocht even gebruik maken van zijn optreed tijd om even aandacht te vragen voor War Child. Daarna volgden er nog twee zorg-/verpleeghuizen: Schoterhof en Zuiderhout. En toen was het alweer 17.00u dus snel naar de Radio 538 bus op de Grote Markt om daar af te sluiten. En wat een afsluiter hadden we!

Ons streefbedrag was 500 euro maar er is voor 792 euro gesponsord!! En nog steeds komt er geld binnen. Alle sponsors hartelijk bedankt! We hebben op deze manier allemaal wat betekend voor kinderen in oorlogsgebieden.

Liefs,

Sharon

p.s. mocht je nog iets willen geven, dan kan dat tot 7 april via www.ikvoorwarchild.nl/fietsenenzingen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Y-o_35jbn-E

[album id=9 template=extend]