Afgelopen maandag vertrok ik uit Nederland op weg naar Richard’s Bay in Zuid Afrika. Nee, niet voor vakantie :-). Ik ben uitgenodigd een lied op te nemen voor het TV programma De Verandering. En waarom dat in Nederland doen als dit ook in Zuid AFrika kan! haha. Nee, dat is niet de reden. In het programma De verandering wordt er een persoon/personen gevolgd die een bijzonder verhaal heeft. In de afleveringen die wij hier opnemen gaat het over een jong stel dat jaren geleden een zwaar auto ongeluk kreeg tijdens hun vakantie in Zuid Afrika. Een van de twee verloor beide benen. Een ingrijpend verhaal met super mooie liedjes.

Na een rustige vlucht kwam ik om 22.00u aan in Johannesburg. Vliegen in je eentje is niet zo spannend – hooguit saai – maar aankomen op een airport dat je niet kent is wel best spannend. Mijn vlucht naar Richard’s Bay zou pas de volgende ochtend vertrekken dus was ik genoodzaakt hier te overnachten. De accommodatie was al geregeld alleen mijn reis naar het hotel bleek niet te gaan zoals van te voren bedacht. Ik zou namelijk een shuttle van het hotel pakken die mij dan naar het hotel zou brengen. Die shuttle kon ik alleen niet vinden…. Opeens voelde ik mij zoals ik waarschijnlijk werd gezien: een jonge vrouw moederziel alleen in een wild vreemd land. Mijn hartslag ging omhoog en ik hoop dat men de paniek niet in mijn ogen zag :-p

Een lichtpuntje verscheen aan de horizon toen ik de ‘I’ van Information Desk zag. Daar werd mij verteld dat de shuttle inderdaad vaak niet aanwezig is en al helemaal niet meer rijd na 22.00u. :-o. Ik kreeg al gauw een taxi aangeboden en in Nederland zou ik daar niet twee keer over hoeven na te denken maar hier…in Johannesburg…o.a. bekend om zijn gewelddadigheid en criminaliteit…tja, hier wel. Maar ja, wat voor keuze was er anders? Lopen? Dus ik stap de taxi van meneer binnen en merk op dat er geen ‘taxi’ bord op de auto staat zoals ik die wel zie bij de andere taxi’s. ‘Niet te lang bij stilstaan’ denk ik bij mezelf. Vervolgens begint meneer al vrolijk kwebbelend te rijden totdat hij doorheeft dat het wel erg stil is aan de passagierskant. Ik was zo in spanning dat ik mijn handtas vastgeklemd had op mijn schoot en niet eens normaal meer kon converseren! Echt niets voor mij hahahaha Ik denk dat hij het op een gegeven moment doorhad dus begon hij mij te laten zien waar het hotel was en begon hij de bordjes met Protea Hotel aan te wijzen. De arme man. Toen we de oprit van het hotel opreden slaakte ik een zucht van opluchting en bedankte ik de beste man uitvoerig. Ik ben nog nooit zo blij geweest in mijn hotel te zijn aangekomen!

En wat een leuk hotel! Of eigelijk Resort 🙂 Umhambi Lodge is een resort met schattige houten huisjes, 2 zwembaden en wat ook niet onbelangrijk is …heerlijke Zuid-Afrikaans eten. De lobby zit vol opgezette dieren 😮 . Zo wordt je verwelkomt door een leeuw en luipaard en liggen er overal dierenhuiden op de grond (weet niet of t echt is)….absoluut niet mijn smaak. Ik vind t maar eng!

Morgen vertel ik verder over mijn overige avonturen!

Liefs,

Sharon

p.s. Op mijn facebook pagina upload ik elke dag nieuwe foto’s. Check het hier: http://www.facebook.com/sharonkips

One thought on “Zuid Afrika – Richard’s Bay

  1. Melissa

    wow Sharon.. wat een verhaal! 😐 Blij dat je toch nog goed aangekomen bent bij je hotel! Haha overal die opgezette dieren zou ook niets voor mij zijn.. inderdaad eng! Maar je huisje zit er wel gezellig uit 🙂

    Succes vandaag en een veilige reis terug, take care!!

    xxx Melissa

Comments are closed.