In een eerdere blog heb ik het gehad over Jelte. Jelte is een 9 jarig jongetje uit Biddinghuizen (mijn voormalige woonplaats) die vorig jaar door zinloos geweld in coma is geraakt. Inmiddels heeft Hart van Nederland (SBS) al een paar keer aandacht besteed aan zijn verhaal en ontwikkeling en kun je zijn hele verhaal volgen via zijn website: http://www.help-jelte.nl/
Op dit moment is de geld ophaal actie van 150.000 eu geslaagd en zit Jelte nu met zijn familie in America voor de zuurstofbehandeling die hem uit zijn vegatieve stand zou kunnen halen.

Jelte’s verhaal raakte mij zo erg dat mijn man en ik besloten samen een lied te schrijven voor Jelte. Zijn ouders waren daar erg blij mee en vertelden dat Jelte nog voor mij heeft staan juichen tijdens de huldiging in Biddinghuizen na mijn X-Factor winst in 2007.

Waar we normaal gesproken heel makkelijk een lied schrijven ging het nu een stuk stroever. Hier schrijf je voor een jongen die in een levensveranderende crisis zit. Met dat besef een lied schrijven maakt het er niet makkelijker op. Het lied is al een paar keer compleet veranderd en op een gegeven moment hebben we ook hulp troepen ingeroepen en hebben andere songwriters er een poging aan gewaagd.

Maar nu kan ik eindelijk melden dat het eind van het schrijfproces in zicht is!  Het lied is bijna klaar om opgenomen te worden 🙂 Binnenkort meer info en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen.

x

Sharon

5 thoughts on “Jelte

 1. Melissa

  lief dat je je daar zo voor in zet!
  Heel veel succes ermee,
  ben benieuwd naar het resultaat.

  Liefs Melissa

 2. Henkie

  woorden schieten tekort..
  zo lief van jou dat je dit voor Jelte doet,ik heb hier echt diepe respect voor..

  Liefs Henkie Uit Heerenveen

 3. henny van het ende

  helemaal geweldig wat je voor jelte doet,hopelijk helpt het jelte als hij je liedje hoort.bedankt voor je steun

Comments are closed.