Grote Nederlandse inbreng bij activiteiten in Zuid-Afrika op 1 december
Gala-concert met Sharon Kips onder leiding van dirigent Marcel Koning

Amsterdam – Bij de activiteiten rond Wereld Aids Dag in Zuid-Afrika is Nederland goed vertegenwoordigd. Bij het hoogtepunt van de activiteiten – een galaconcert – is X-factor winnares Sharon Kips één van de solisten. De avond wordt gedirigeerd door de Amersfoortse dirigent Marcel Koning (35). Verder werken oa. de Amerikaanse musicalartiest Jimmie Earl Perry, Ladysmith Black Mambazo (Grammy- winnaars) en het Cape Philharmonic Orchestra mee. “Ik vond het een grote eer toen ik hiervoor gevraagd werd”, aldus Sharon Kips. “Het is muzikaal natuurlijk een hoogtepunt met zulke artiesten en een fantastisch orkest.” Marcel Koning voegt daaraan toe: “De reden van het concert is belangrijk: er sterven nog steeds veel mensen onschuldig aan HIV/AIDS – waaronder veel kinderen. Dat raakt me. Op deze manier draag ik mijn steentje bij om aandacht te vragen voor meer voorlichting en onderzoek naar HIV/AIDS.”

Het Wereld Aids Dag Gala concert in Kaapstad staat in het teken van wereldwijde activiteiten om de verspreiding van HIV/AIDS tegen te gaan. Bij het concert zal ook de Zuid-Afrikaanse Nobelprijs voor de vrede winnaar Bisschop Tutu aanwezig zijn, evenals vele andere hoogwaardigheidsbekleders uit Zuid- Afrika.

Lang kunnen ze niet nagenieten van deze bijzondere gebeurtenis. Vanaf 15 december touren Marcel Koning, Jimmie Earl Perry en Sharon Kips door Nederland tijdens de Hour of Power Kerstconcerten 2009. Voor meer informatie: www.kerstconcerten2009.nl. Via Twitter zijn de gebeurtenissen van Marcel Koning en Sharon Kips te volgen: www.twitter.com/marcelkoning en www.twitter.com/sharonkips