Wat een fantastisch weer hebben we in Nederland! Althans wanneer je niet weg hoeft en gewoon thuis kan zitten genieten met een warme kop chocolade melk… Dat is mij nog even níet gegund en met mij de rest van werkend Nederland 😉 Maar voor alle vakantie gangers: enjoy!

De kersttour met Hour of Power zit er bijna op. We zijn de afgelopen dagen geweest in Utrecht, Drachten, Apeldoorn, en Rotterdam. En wat was het tof! Het samenspel met orkest en solisten blijf ik iedere keer kicken vinden. Ik zing daarnaast voor het eerst in jaren weer eens klassiek in een duet met Daniel Rodriguez..erg leuk 🙂 Zodra ik wat beeldmateriaal heb staat het online!

De grootste uitdaging tijdens de tour is om dezelfde liedjes telkens met nieuwe overtuiging te zingen. Nu helpt een nieuw publiek die de liedjes nog niet hebben gehoord wel maar kan ik als artiest makkelijk in een ‘show-modus’ gaan. Dan zoek ik geen connectie met het publiek en zing ik de noten maar niet het verhaal. Mijn uitdaging is iedere avond weer in het verhaal te duiken en dit over te brengen aan het publiek..en eerlijk..het ene moment is dat makkelijker dan het andere. Het is telkens beslissen: ga ik voor de veiligheid of ga ik toch risico nemen en het verhaal met al zijn emoties overbrengen? En dan kunnen allerlei factoren meewegen..niet lekker in je vel, stem niet optimaal, barre omstandigheden etc.

In Rotterdam zaten we in de Grote Kerk, beroemd prachtig groot gebouw maar..koud! Had t net -15 graden gevroren die nacht en dan sta je daar in je gala jurk met blote schouders..Bij iedere ademhaling tijdens het zingen voelde ik de koude lucht gewoon naar binnenstromen..hoezo koude stembanden? Haha verschrikkelijk gewoon :-p Dan is de keuze ‘risico of veiligheid’ snel gemaakt.

Vanavond staan we in Eindhoven en morgen de finale in Haarlem. Tijdens de pauze en na elk concert verkopen we mijn album en schrijf ik er een berichtje in, dus ben je er kom dan zeker even langs!

Tot snel,

X

Sharon

One thought on “Kerstconcerten

 1. Melissa

  Lieve Sharrrr!
  In Drachten koos je volgensmij niet voor de ‘veilige versie’? 😀 Je zong echt geweldig!!
  Stom dat het daar zou koud was in Rotterdam! Ik hoorde het al van Mar&Ar&Rach dat het zo koud was!

  Je nieuwe album is echt geweldig, kan bijna alle liedjes al helemaal meezingen 😀

  Hoop je snel weer te zien!!
  Veel plezier in Haarlem, hopen dat het daar warmer is 😉

  xxx knuffel
  Melissa

Comments are closed.